Zuiveringszout toepassingen - Waar ik zuiveringszout allemaal voor gebruik

Er zijn zoveel toepassingen voor zuiveringszout!

Zuiveringszout eten
- Recepten met tomaten minder zuur maken. Vindt je je tomatensaus wat zuur? Strooi dan een mespuntje over je saus. Je ziet het zuur reageren met de base in het zout: het gaat licht schuimen. Als het niet meer schuimt roer je goed door en proef je. Herhaal als het nog te zuur is.
- Luchtiger maken van koeken en andere baksels. Hiervoor voeg je de zuiveringszout pas aan het deeg of beslag toe vlak voor het de oven in gaat.

Schoonmaken met zuiveringszout
- Gooi een eetlepel onderin vuilnisbakken om geurtjes tegen te gaan.
- Om de zoveel tijd een beetje in alle schoenen en sloffen ivm met geurtjes en schimmels, na een dag er weer uit kloppen.
- Alles in de keuken schoon maken
- Om fornuis schoon te maken, deze noem ik apart omdat ik het echt een vondst vind, mijn rvs fornuis is echt zo makkelijk weer schoon. Wat ooit een erg vervelende klus was, is nu in een paar minuten klaar.
- Een schep bij de vaat
- Een schep in de was, handdoeken e.d. let op bleekt licht
- Een schep door de gootsteen om verstoppingen voor te zijn
- Pannen met aangebrand eten laten weken ermee (halve eetlepel met wat water): zo schoon!

Lichamelijke verzorging
- Deodorant: dit is mijn favoriete toepassing voor zuiveringszout. Je drukt je vingertoppen op een beetje zuiveringszout en smeert dat dan in je oksel. Een heel klein beetje is voldoende om zweetlucht tegen te gaan.
- Haren wassen
- Lichaam wassen
- Tanden poetsen (niet te vaak: het heeft een licht schurend effect)

Gezondheid toepassingen
- Half eetlepel in water oplossen en opdrinken bij een opgeblazen gevoel
- Zuiveringszout bij ontsteking: een keelontsteking en keelpijn gaat sneller weg door te gorgelen met een oplossing met water.
Baking soda is zuiveringszout

Is zuiveringszout hetzelfde als baking soda?
Ja! Het is exact hetzelfde. Wanneer je het inwendig gebruikt moet je wel opletten dat het puur zuiveringszout is, zoals de Arm & Hammer die nu in veel supermarkten te koop is. In de AH bijvoorbeeld staat het bij de bakspullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten