Maïsmeel experiment

Mijn probeersels met maïsmeel zoals hier beloofd.

Basis is 175 gr maïsmeel (1/2 pakje dus) gemengd met water, 2 eieren en zout tot een vrij dun beslag.
Per keer 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan bakken in kokosolie.
Het mengt makkelijk en zonder klonters, wel steeds opnieuw roeren zodat de maïsmeel niet naar de bodem zakt.
Met zoetigheid erop is het niet denderend, de maïssmaak is daarvoor te duidelijk.
Met spekjes was het wel lekker. Ook geprobeerd met wat kokosmelk, dit is ook lekker. Volgende keer meer water vervangen voor kokosmelk.

Nog te proberen: rijstmelk i.p.v. water.
En gare kleingesneden groenten erdoor zoals worteltjes, erwtjes, maïskorrels... en bouillon.

12-04-2012
Vandaag het recept geperfectioneerd en het resultaat was erg lekker en voedzaam. Perfect als supergezond ontbijt!

- ong. 175 gr biologisch maïsmeel
- 200 ml kokosmelk
- blikje maïskorrels (uitlekgewicht 165 gr)
- 2 biologische eieren
- theelepeltje biologisch bouillon poeder
- zout

Alles mengen met een garde en nog wat water toevoegen om de juiste beslag-dikte te bereiken. Hiervan kan je totaal 8 koeken bakken (in kokosolie). 2 zijn waarschijnlijk voldoende als ontbijt. Ook zeer geschikt om als lunch of tussendoortje mee te nemen in een bakje.

Een lekkere variatie op deze koeken is dit:
- 250 gr maïsmeel
- melk (rijstmelk)
- spek
- 1 courgette
- theelepel bouillon
- theelepel zuiverinszout
- kokosolie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten