Bronnen van Omega 3

  • Walnoten (8%) en walnoot olie (10%)
  • Lijnzaad en lijnzaad olie (57%)
  • Sacha-Inki olie (48%)
  • Hennepzaad en hennep olie (20%)
  • Raapzaad olie
  • Pompoenpitten (niet zeker)
  • Donkergroene groenten zoals boerenkool, broccoli
  •  Algen / zeewier en algen olie
  • Vette vis: makreel, sardientjes, haring, paling, ansjovis, sprot, forel, zalm. Ook andere vette vis zoals tonijn, maar in mindere mate.
  • Rood vlees van dieren die zich voeden met gras
  • Melk van dieren die zich met gras voeden
  • Lamsvlees, lammeren worden bijna altijd vooral met gras gevoed
  • Colombuseieren, kippen zijn gevoerd met alfa-linoleenzuur
  • Tarwekiemen (dus ook tarwekiembrood? bovendien niet zeker)
  • Omega-3 visolie capsules

Alles vers en biologisch.
De olieën koudgeperst en in een donkere fles.
Neem ongerookte vette vis. Kies bij voorkeur roze (pink) zalm of zalm uit de Stille Oceaan. Vermijd Atlantische zalm vanwege de hoge gehaltes aan zware metalen en PCB’s.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten